יום חמישי, 23 באפריל 2009

שיטות הסרת שיער

שיטות הסרת שיער

הסרת שיער זמנית שיטות להסרת שיער זמנית מתחלקות לשני סוגים עיקריים: הסרת שיער על-עורית ותת-עורית. בעוד השיטה העל-עורית יעילה למספר שעות או ימים, השיטה התת-עורית יעילה עד למספר שבועות.

הסרת שיער על-עורית גילוח - באמצעות תער או מכונה חשמלית שבה מונעים להבים (בניגוד למכשיר חשמלי המסיר שיערות באופן תת-עורי המורט את השיערות). יתרונות: מהיר, קל לתפעול, זול. חסרונות: צמיחה מהירה של השיער, ברוב המקרים תוך מספר שעות עד יום, לעתים עד יומיים. מגרה מאוד את העור. משחות כימיות - בשיטה זו משחות המכילות את החומר קלציום תיאוגליקולט מפרקות את הקשרים הדי-סולפידים המחזיקים את חלבוני השיער יחדיו. יתרונות: מהיר, קל לתפעול וזול. חסרונות: עלול לגרום לאלרגיה, ריח לא נעים וצמיחה מהירה של השיער.

הסרת שיער תת-עורית שעווה - שימוש בשעווה חמה או קרה על מנת לשלוף כמויות גדולות של שיער במהירות. יתרונות: מהיר, קל לתפעול, זול ומכסה אזורים גדולים. חסרונות: מכאיב, מגרה את העור, לא ניתן למרוט שיערות שאורכן פחות מחצי סנטימטר לפחות ומלכלך במיוחד. תרכובות סוכר - שימוש בתרכובת סוכר דביקה כדוגמת דבש על מנת לבצע פעולה זהה לשעווה. יתרונות: זול יותר משעווה מכיוון שאת מרכיבי הדבק מכינים ממצרכי מזון בסיסיים. חסרונות: מכאיב, מגרה את העור, לא ניתן למרוט שיערות שאורכן פחות מחצי סנטימטר לפחות, מלכלך במיוחד ודורש מומחיות ונסיון בהרכבת הדבק. מריטה - שימוש בפינצטה או חוט מגולגל על מנת לשלוף את השערה יחד עם השורש. יתרונות: מדויק מאוד - טוב לאזורים קטנים כמו גבות, קצב החזרה של השיער הוא איטי ביותר, זול ומכאיב פחות מכל השיטות האחרות. חסרונות: יעיל רק לאזורים קטנים.

מסיר שיער חשמלי - המכונה גם "אפיליידי" - פטנט ישראלי של קיבוץ הגושרים (למרות שחברות רבות מייצרות מכשירים דומים). מכשיר חשמלי המוריד שערות על ידי תלישתן במהירות באמצעות ראש מסתובב המורכב על מנוע, כאשר הראש מכיל זוגות רבים של מבנים דמויי פינצטה הנעים במהירות ותולשים את השיערה מהמקום. יתרונות: מהיר, יעיל לאזורים גדולים וקצב גידול השיער חזרה הוא איטי. המכשיר מסיר באופן מיטבי שיער באורך של כחצי סנטימטר ומטה. מחירו של מכשיר חשמלי מסוג זה לרוב יקר אך הקניה הינה חד פעמית. חסרונות: כואב.

טיפול הסרת שיער בלייזר- הסרת שיער לצמיתות שיטות הסרת שיער לצמיתות מתמקדות בהרס בלתי הפיך של שורשי השיער באמצעות חומרים כימיים או פולסים של אנרגיה. ישנן מספר שיטות לביצוע פעולה זו בדרגות יעילות משתנות:
אפילציה - בשיטה זו משתמש המטפל במחט המשגרת פולסים חשמליים על מנת להרוג את תא השורש. יתרונות: יעילות גבוהה ביותר, אין פגיעה באזורים מסביב לשערה בהנחה שהמטפל מיומן. חסרונות: שיטה איטית מאוד עקב ההתמקדות בשערות ספציפיות ומכאיבה מאוד עקב הפולסים החשמליים ולכן השימוש בה הוא לאזורים קטנים כמו גבות או כטיפול השלמה לשיטות אחרות.

הסרת שיער בלייזר - בשיטה זו משתמש המטפל בקרן לייזר אשר מזהה את ההבדלי הפיגמנט בין השיער לעור, מחממת את שורשי השיער וגרמת להמתתם. יתרונות: טיפול קצר בהרבה מאפילציה ומכאיב פחות ולכן השימוש בו הוא לאזורים גדולים כגון גב או חזה. משום שהטיפול קצר ומגרה את העור פחות מאשר אפילציה, לעתים משתמשים בלייזר להסרת שיער המפשעה ואיברי המין. חסרונות: יקר, יעילות הטיפול היא כ85%-90% ולרוב דורש מספר טיפולים. בעלי עור כהה מאוד או לחלופין בעלי שיער בהיר מאוד אינם יכולים להשתמש בשיטה זו משום שההבדל בין גוון עורם לגוון שיערם קטן מכדי שהמכשיר יוכל לזהות את השערה.

קרן אור - המכונה גם "אינפרא-אדום" או IPL, היא שיטה דומה ללייזר עם הבדל אחד - שימוש במספר אורכי גל במקום אחד. בשיטה זו מתבטל החיסרון של בעלי עור כהה והם יכולים להשתמש בה אך בעלי שיער בהיר עדיין מנועים מלהשתמש בשיטה זו. יש לציין שהשם העממי אינו מדויק, מכיוון שאינפרא אדום מהווה תחום אחד של אורכי גל מתוך מספר תחומים אשר עושים בהם שימוש בשיטה זו. טיפול תרופתי - על ידי שימוש במעכבים של האנזים קרטין דהקרבוקסילאז, צמיחת השיער תקטן ותחלש לאורך זמן. יתרונות: נטול כאבים וטרחה. חסרונות: יקר וכמו כן, הפסקת הטיפול גוררת צמיחה מחודשת של השיער.

מיתוך ויקיפדיה - האינצקלופדיה החופשית

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שים לב: רק חברים בבלוג הזה יכולים לפרסם תגובה.